Home » Tippek/Trükkök » Hogyan filmezzük gyermekünket?

Hogyan filmezzük gyermekünket?

Kedves Anyukák és Apukák!

Egyre több családi felvételt kapuk tőletek, hogy készítsünk egy évvégi összefoglaló filmecskét, mely szórakoztatva segít felidézni a legszebb, legemlékezetesebb, legviccesebb pillanatokat. Így arra gondoltam indítok egy blogot, ahol beavatlak benneteket a szakma rejtelmeibe, mivel tudjátok még szebbé tenni saját felvételeiteket.

Az első dolog mielőtt elkezded rögzíteni az adott eseményt, hogy tudd mi lesz a célod a filmmel?
a.) egy az egyben szeretnéd visszanézni?

Gyermeked óvodai előadását rögzíted? Vagy ahogy a család elénekli a “Boldog születésnapot” a kicsinek?
Ha ilyen felvételekről van szó, akkor ne mozogj – lehetőleg ne is zoom-olj (közelíts vagy távolíts a témára) – a kezedet kitámasztva vagy a kamerát állványról használva vedd végig az egész eseményt az elejétől a végig – így sokkal élvezetesebb lesz visszanézni.

b.) csak a történések hangulatát szeretnéd visszaadni, előre láthatólag egy zenés klip formájában

itt már változatos felvételekre lesz szükségünk, így nyugodtan használj különböző képkivágásokat – ráközelíthetsz a témára, vagy megmutathatod egészben. Készíts felvételt a szoba egyik sarkából, aztán a másikról, tedd le a kamerát a földre, ülj le a pici mellé… Egy eseménysorról minél több felvételt készítesz, annál többet tudunk felhasználni majd a klipben.
Én személy szerint szeretek olyan felvételeket is készíteni, ami segít visszaemlékezni az adott napra – pl egy születésnapnál a dekorációról egy két részletet.

 

Ajánlom figyelmetekbe Lina 1. születésnapi buliját, itt mindenre találtok példát is.

Következő bejegyzésünket a fényeknek szenteljük, addig is jó filmezést! =)

 

babafilm

Comments are closed.

%d blogger ezt szereti: